fbpx
+30 2310 387400Αριστοτέλους 12, Εύοσμος, Θεσ/νίκη
Chivas Lab – Η τέχνη του blendind στο Chivas Regal

Chivas Lab – Η τέχνη του blendind στο Chivas Regal

Άραγε πόσες ευκαιρίες έχεις να φτιάξεις το δικό σου blended whisky; Και μάλιστα με καθοδηγητή τον Μιχάλη Καγιάννη, Brand Ambassador της Pernod Ricard και φυσικά του Chivas Regal;

Η απάντηση είναι απλή: ελάχιστες (αν είμαστε γενναιόδωροι) καμία (αν πλησιάζουμε ένα κλικ πιο κοντά στην αρετή της ειλικρίνειας)

Chivas Lab_Cava Abatzis
Chivas Lab_Cava Abatzis
Chivas Lab_Cava Abatzis
Chivas Lab_Cava Abatzis
Chivas Lab_Cava Abatzis

Το Chivas Whisky Lab είναι μια φοβερά πρωτότυπη ιδέα που δίνει την ευκαιρία σε μύστες, λάτρεις, φανατικούς, αλλά και απλούς καταναλωτές του δημοφιλούς αποστάγματος να γνωρίσουν καλύτερα το σκωτσέζικο ουίσκι και να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το πανέμορφο, πολύπλοκο αλλά και πολύ δύσκολο έργο των master blenders.

Στο μυσταγωγικό κελάρι της κάβας μας στον Εύοσμο πραγματοποιήθηκε το πρώτο Chivas Whisky Lab, στο οποίο φίλες και φίλοι του Chivas είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μια σειρά χρήσιμων πληροφοριών για την ιστορία και την τέχνη που βρίσκεται πίσω από το σπουδαίο αυτό whisky το οποίο έχει πιστούς φίλους σε όλο τον κόσμο.

Chivas Lab_Cava Abatzis
Chivas Lab_Cava Abatzis
Chivas Lab_Cava Abatzis
Chivas Lab_Cava Abatzis

Αρχικά, ο Μιχάλης Καγιάννης ανέλυσε την έννοια του Blended Scotch Whisky, ενώ μετά παρουσίασε τις διαφορετικές περιοχές από τις οποίες προέρχονται τα επιμέρους malt που συνθέτουν το γευστικό και πολύπλοκο puzzle που λέγεται Chivas Blended Whisky. Αυτό έγινε δοκιμάζοντας malts από τα Lowlands, Hihlands, Islay αλλά και grain whisky και φυσικά του μυθικού Strathisla 12 που αποτελεί τον πυρήνα ή μάλλον καλύτερα την «καρδιά» κάθε Chivas Blended Whiksy.

“Η τέχνη του master blender είναι πραγματικά ένας συνδυασμός ευφυΐας, δημιουργίας, τέχνης και δημιουργικότητας”

Σκοπός της δοκιμής δεν ήταν άλλος από το να αντιληφθούν οι παρευρισκόμενοι  τα ξεχωριστά γευστικά χαρακτηριστικά και το στυλ της κάθε περιοχής που συνθέτουν το τελικό αποτέλεσμα. Πέραν αυτού όμως, να κατανοήσουν ότι η τέχνη του master blender είναι πραγματικά ένας συνδυασμός ευφυΐας, διορατικότητας και δημιουργικότητας. Και αυτό στο Chivas Regal το γνωρίζουν καλά μια και μιλάμε για ένα από τα καλύτερα blended whisky και για το whisky που έδωσε άλλη υπόσταση στην κατηγορία.

Τέλος, ο καθένας πειραματίστηκε με τους δικούς του συνδυασμούς φτιάχνοντας το δικό του blended whisky το οποίο εμφιάλωσε και πήρε σε δική του με την ετικέτα!

Slainte!

Ο Δημήτρης Μότσος  DipWSET είναι υποψήφιος διδάκτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με ειδικότητα στα πολιτικά ιδεολογικά ρεύματα του 20ου αιώνα, ενώ κατέχει master στις Σπουδές Ν.Α Ευρώπης από τη Νομική του ΔΠΘ. Παράλληλα, εργάζεται στο Γραφείο Τύπου, Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού του Δήμου Παύλου Μελά.  Αυτά όμως δεν έχουν καμία σχέση με το πάθος του που δεν είναι άλλο από το κρασί και τα αποστάγματα. Το 2011 σε ένα ταξίδι στην Προβηγκία της Γαλλίας έρχεται σε επαφή με το κρασί, κάτι που έμελλε να είναι καθοριστικό για την υπόλοιπη ζωή του, αφού τον οδηγεί στα θρανία της WSPC κι έκτοτε βρίσκει τρόπο να ασχοληθεί με τη νέα του αγάπη.

Το 2013 ιδρύει το ιστολόγιο οινικού ενδιαφέροντος www.winegeeks.gr, ενώ από το 2016 συνδυάζει την ακόρεστη αγάπη του για τις λέξεις και το κρασί, αρθρογραφώντας για θέματα οίνου και γεύσεων στην Parallaxi, το μεγαλύτερο περιοδικό και ιστότοπο πολιτισμού της Β. Ελλάδας. Από το 2014 έχει το πόστο του wine buyer και του σύμβουλου οίνου και πωλήσεων στην Κάβα Αμπατζής στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει διοργανώσει διάφορα workshops, γευσιγνωσίες και παρουσιάσεις με θέμα το κρασί. Από το 2018 κατέχει τον τίτλο του WSET Level 4 Diploma in Wines and Spirits, που θεωρείται ηγετικός τίτλος σπουδών στο χώρο των κρασιών και των αποσταγμάτων και αποτελεί τη ναυαρχίδα του WSET. Λατρεύει τα ταξίδια, τη φωτογραφία και κάθε σελίδα που έχει γράψει ο John Steinbeck και ο Archibald Joseph Cronin. Είναι παντρεμένος με την Ποπάρα και έχει δύο μικρά αγοράκια, που μαζί με τη σύζυγό του, του «ρουφάνε» δίκαια το 99% της ενέργειάς του.

preloader