CAVA ΑΜΠΑΤΖΗΣ

Υψηλά ποιοτικά κριτήρια, αφοσίωση στη σωστή εξυπηρέτηση, συνεχή αναζήτηση για νέα προϊόντα

“Αν δεν κάνεις κάτι με πάθος,
τότε μην το κάνεις καθόλου”.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το 1995 τα αδέρφια Πασχάλης και Τάσος Αμπατζής παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να κυνηγήσουν το όνειρό τους και να στήσουν τη δική τους επιχείρηση. Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία της «Κάβα Αμπατζής», η οποία ανοίγει τις πόρτες της στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Στην «οικογενειακή υπόθεση» έρχεται να προστεθεί ο Ηλίας Αμπατζής, γιος του Τάσου, ο οποίος είναι απόφοιτος οικονομικών και σπουδαστής του Ινστιτούτου «Wine & Spirit Professional Center».

ΟΡΑΜΑ-ΣΤΟΧΟΙ

Τα χρόνια περνούν και αλλάζουν πολλά. Αυτό όμως που δεν αλλάζει είναι οι αρχικοί στόχοι οι οποίοι παραμένουν διαχρονικά οι ίδιοι: επαγγελματισμός, υψηλά ποιοτικά κριτήρια, αφοσίωση στη σωστή εξυπηρέτηση, συνεχή αναζήτηση για νέα προϊόντα, μαζί με την προσπάθεια για εξέλιξη και προσαρμογή στα δεδομένα της αγοράς και τις απαιτήσεις του κόσμου.
Η «Κάβα Αμπατζής» διακρίνεται για την ταχύτητα και την ποιότητα και στον τομέα της χονδρικής, η οποία εξυπηρετείται από την αποθήκη που βρίσκεται στο Καλοχώρι και το στόλο των ιδιόκτητων οχημάτων που φτάνουν σε κάθε άκρη της Βόρειας Ελλάδας.

ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ

Αυτό όμως που ξεχωρίζει την «Κάβα Αμπατζής» είναι το υπόγειο κελάρι που βρίσκεται σε βάθος 8,5 μέτρων στο κατάστημα της λιανικής. Εκεί θα βρείτε οίνους που έχουν παλαιώσει στο χρόνο, ενώ τα ράφια του συνεχώς εμπλουτίζονται με νέες φιάλες που κρίνεται ότι έχουν το απαραίτητο δυναμικό για περαιτέρω παλαίωση. Το κελάρι είναι επισκέψιμο, ενώ διοργανώνονται σημαντικές γευσιγνωσίες και διάφορα workshops για το κρασί και τα αποστάγματα. Στην «Κάβα Αμπατζής θα βρείτε ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, καταξιωμένους μικροοινοποιούς, σπάνιες εμφιαλώσεις, μεγάλη γκάμα από δυσεύρετα αποστάγματα, ενώ οι bartenders και οι mixologists θα εντοπίσουν τα πιο «ψαγμένα» bitters και σιρόπια για να αναδείξουν τα cocktails τους.

Πρόεδρος

Τάσος Αμπατζής

Λάτρης του Chivas και… της σκληρής δουλειάς. Αν δεν τον δεις στη χονδρική στο καλοχώρι, από το πρωί ως το μεσημέρι τότε το πιο πιθανό είναι να τον απήγαγαν εξωγήινοι.
Διευθύνων Σύμβουλος

Πασχάλης Αμπατζής

Ο άνθρωπος… χταπόδι που θα παρακαλούσε άνετα η μέρα να έχει 36 ώρες για να προλαβαίνει πιο άνετα να κάνει όσα θέλει. Λατρεύει τη mezcal, τη σαμπάνια και σίγουρα τον έχεις δει με τη vespa σε κάποιο στενό της Θεσσαλονίκης να συνομιλεί με συνεργάτες.
Υπεύθυνος Πωλήσεων

Ηλίας Αμπατζής

Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά. Έχει μανία με τους αριθμούς και γι’ αυτό γυρνάει πάντα με ένα laptop στο χέρι και τρεις ατζέντες με σημειώσεις. Καβαλάει άνετα φορτηγό όταν πρέπει και η εγκράτειά του κάμπτεται μόνο μπροστά σε μια καλή tequila.