fbpx
+30 2310 387400Αριστοτέλους 12, Εύοσμος, Θεσ/νίκη

Οινοποιείο Ντουράκη, Φάρος του Αιγαίου 2018

6,50

Ο Φάρος του Αιγαίου είναι ένα ευχάριστο ροζέ κρασί από την ποικιλία Grenache Rouge με ωραία αρώματα κόκκινων φρούτων και λευκών λουλουδιών. Ξεχωρίζει για τη διακριτική του γλυκύτητα και το απαλό του στόμα, ενώ είναι ιδανικό ταίρι για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες δίπλα σε πιάτα με φρούτα και τυριά.

Κωδικός: 33-75-140-1-1 Κατηγορίες: Ετικέτες:
Share:

Το οινοποιείο Ντουράκη βρίσκεται στο ορεινό χωριό του Αλίκαμπου, στην περιοχή του Αποκόρωνα στο Χανιά της Κρήτης. Άνοιξε τις πόρτες του το 1988, με πρωτοβουλία του καταξιωμένου οινολόγου Ανδρέα Ντουράκη, ο οποίος κουβαλώντας οινολογικές και αμπελουργικές γνώσεις από τις σπουδές του στη Γερμανία αλλά και την εμπειρία του σε ξένα και ελληνικά οινοποιεία, επέστρεψε στον τόπο του και ξεκίνησε να καλλιεργεί τα πατρικά αμπέλια και να οινοποιεί.

Το φυσικός κάλλος της ευρύτερης περιοχής του Αλίκαμπου, μαζί με το βραχώδες έδαφος, που προσφέρει φυσικά κελάρια για την αποθήκευση και παλαίωση των κρασιών, αλλά και το μοναδικό μικροκλίμα των Λευκών Ορέων, υπήρξαν εκτός των άλλων καταλυτικοί παράγοντες για την επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας για τη δημιουργία του οινοποιείου και τη φύτευση των αμπελιών.
Με αγάπη στην κρητική παράδοση αλλά και το φυσικό περιβάλλον, δημιουργήθηκε το σύγχρονο οινοποιείο με κυρίαρχα υλικά το ξύλο, την πέτρα και το κεραμίδι.

Τα αμπέλια της οικογένειας Ντουράκη βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή, είναι μικρής έκτασης, σε έδαφος επικλινές και πετρώδες ανάμεσα στο κρητικό πέλαγος και στις πλαγιές των Λευκών Ορέων. Από εδώ ξεκινούν άνεμοι νότιοι και χαμηλής έντασης, αλλά πλούσιοι σε αρώματα από τα βότανα και τα φυτά των βουνών που συμπυκνώνουν τα σάκχαρα και τα υπόλοιπα στοιχεία του σταφυλιού, για να μεταφερθούν στο κρασί και στη συνέχεια στο ποτήρι σας.

Το φυσικό περιβάλλον αποτελεί πλούτο για τον άνθρωπο και πηγή ζωής, γι’ αυτό και χρειάζεται σεβασμό, φροντίδα και αγάπη για τη αρμονική συνύπαρξη όλων μας. Εδώ, στην πατρίδα μας την Κρήτη, από τα Μινωικά κιόλας χρόνια, λατρευόταν η άγνωστη αυτή δύναμη, η μεγάλη θεότητα, η μεγάλη Μητέρα που ταυτίζεται με τη μητέρα- γη, τη φύση. Βάση της μινωικής θρησκείας υπήρξε άλλωστε ο κύκλος της βλάστησης.

Ο σεβασμός προς τη φύση εκφράζεται σήμερα με την επιλογή της βιολογικής καλλιέργειας του αμπελιού. Σε μια εποχή που με την άνοδο της θερμοκρασίας και τις μειωμένες βροχοπτώσεις, η καλλιέργειά του γίνεται όλο και πιο δύσκολη, η λίπανση της αμπέλου γίνεται με χρήση μόνο κομποστοποιημένης οργανικής μάζας ενώ η καταπολέμηση των ασθενειών γίνεται μόνο με φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους.

Πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία εκλεκτών οίνων υψηλής ποιότητας, σεβόμενοι την παράδοση του νησιού, ενσωματώνοντας την μοναδικότητα των ποικιλιών της κρητικής γης, τη βιολογική καλλιέργεια των αμπελώνων, τις μυρωδιές από τα άγρια βότανα των Λευκών Ορέων και τους απέραντους ελαιώνες μαζί με την αύρα της κρητικής θάλασσας.

Ο Φάρος του Αιγαίου είναι ένα ευχάριστο ροζέ κρασί από την ποικιλία Grenache Rouge με ωραία αρώματα κόκκινων φρούτων και λευκών λουλουδιών. Ξεχωρίζει για τη διακριτική του γλυκύτητα και το απαλό του στόμα, ενώ είναι ιδανικό ταίρι για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες δίπλα σε πιάτα με φρούτα και τυριά.

Βάρος 1 kg
Ποικιλίες

Μέγεθος

Στυλ

Alc

Παλαίωση

Εσοδεία

Κατηγορία

Χώρα

Περιοχή

Χρώμα

Γλυκύτητα

Παραγωγός

Σχετικά προϊόντα
preloader