+30 2310 387400Αριστοτέλους 12, Εύοσμος, Θεσ/νίκη

Chateau Palmer, 3eme Grand Cru Classe 2015

421,00

Το Chateau Palmer στα νιάτα του έχει αρώματα από κασσίς, ανθικές νύξεις, μαύρα φρούτα, ταμπάκο και κεράσια, ενώ στην παλαίωσή του διατηρεί αυτά τα αρώματα δίπλα σε τρουφάτες και γήινες νότες. Στο στόμα οι τανίνες του είναι πάντα μεταξένιες και εξευγενισμένες, ενώ έχει δυνατότητες παλαίωσης… δεκαετιών.

 

Κωδικός: 37-90-113-1 Κατηγορίες:
Share:

To Chateau Palmer είναι μοναχά «τρίτο» στην κατάταξη των Grand Cru Classe του Medoc, αλλά αυτό είναι μια ξεκάθαρη αδικία, αφού είναι με μεγάλη διαφορά καλύτερο από όλα τα «δεύτερα» αυτής της ονομασίας προελεύσεως, ενώ υπάρχουν χρονιές που κοιτά το Chateau Margaux στα μάτια. Αν κάποια στιγμή πιείτε Palmer και ψάχνετε τρόπο να εκφράσετε την εμπειρία, κλείστε τα μάτια και σκεφτείτε την λέξη «ευγένεια». Είμαστε σίγουροι ότι θα σας εκφράσει απόλυτα.

Το Chateau Palmer αν και φέρει το όνομα του Charles Palmer, αγοραστή του Chateau  στις αρχές του 190ου αιώνα, η ιστορία του είναι πολύ παλιότερη απ’ ότι πιστεύει η πλειονότητα του κόσμου, αφού ειδικά οι αμπελώνες του ανήκαν παλιότερα στο γνωστό Chateau D’ Issan. O ίδιος ο Charles Palmer πούλησε μόλις το 1843 το Chateau στην οικογένεια Pereire, η οποία και επένδυσε πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά στο να βελτιώσει και να εκμοντερνίσει τις εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα προέβησαν και σε αναμπέλωση μεγάλων εκτάσεων. Ένα χρόνο μάλιστα μετά την κατάταξη του Bordeaux το 1855 κατασκεύασαν τους 4 γνωστούς πύργους που κοσμούν αρχιτεκτονικά το Chateaux. To Chateau έκτοτε άλλαξε χέρια, αλλά σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά Chateau του Bordeaux που παράγει ένα από τα πιο σημαντικά κρασιά του πλανήτη.

Το Chateau έχει στην ιδιοκτησία του 66 εκτάρια αμπελώνων στον τομέα Cantenac του Margaux. Τα εδάφη είναι κυρίως χαλίκι με άργιλο και κάποια κομμάτια άμμου, ενώ τα αμπελοτεμάχια έχουν χωριστεί σε 18 κομμάτια, ανάλογα με την εδαφολογική τους σύσταση, ενώ σε κάθε κομμάτι χρησιμοποούνται διαφορετικοί κλώνοι. Αυτή η πολυπλοκότητα σε εδάφη και σε κλωνική επιλογή είναι που καθιστούν το Palmer ένα από τα πιο πολύπλοκα και φινετσάτα κρασιά του πλανήτη. Τα αμπέλια αποτελούνται από Merlot (47%), Cabernet Sauvignon (47%) και Petit Verdot (6%). Το Cabernet Franc έχει αφαιρεθεί τελείως από τον αμπελώνα, ενώ και το Petit Verdot πέφτει σταθερά. Στο Chateau Palmer πειραματίζονται συνεχώς, τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην οινοποίηση, με τα τελευταία νέα να μιλάνε για βιοδυναμικά «τσάγια», βιοδυναμικά σκευάσματα, μείωση στη χρήση του θειώδους και πειράματα με γηγενείς ζύμες.  Κρατήστε επίσης ότι στο Chateau υπάρχουν όχι μία και δύο, αλλά 54 δεξαμενές ζύμωσης!

Το Chateau Palmer στα νιάτα του έχει αρώματα από κασσίς, ανθικές νύξεις, μαύρα φρούτα, ταμπάκο και κεράσια, ενώ στην παλαίωσή του διατηρεί αυτά τα αρώματα δίπλα σε τρουφάτες και γήινες νότες. Στο στόμα οι τανίνες του είναι πάντα μεταξένιες και εξευγενισμένες, ενώ έχει δυνατότητες παλαίωσης… δεκαετιών.

Βάρος1 kg
Παραγωγός

Chateau Palmer

Κατηγορία

AOC Margaux, 3eme Grand Cru Classe

Χώρα

Γαλλία

Περιοχή

Bordeaux, Margaux

Χρώμα

Ερυθρό

Γλυκύτητα

Ξηρό

Ποικιλίες

Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot

Εσοδεία

2015

Μέγεθος

0,75lt

Στυλ

Ήσυχο

Alc

13,5%

Παλαίωση

>20 έτη

Σχετικά προϊόντα