+30 2310 387400Αριστοτέλους 12, Εύοσμος, Θεσ/νίκη

Château Nico Lazaridi, Ντάμα Κούπα 2016

5,00

Nτάμα Κούπα, η βασίλισσα της καρδιάς σας, ένα προϊόν που προσθέτει αξία στην καθημερινότητα μας χωρίς να είναι επιτηδευμένο. Η NICO LAZARIDI μέσα από το Οινοποιείο Μακεδών επεκτάθηκε το 2011 στην παραγωγή πιο ευέλικτων κρασιών που ανταποκρίνονται στην καθημερινότητα του καταναλωτικού κοινού και αποτελούν την entry level κατηγορία των προϊόντων μας

Ο Νίκος Λαζαρίδης, πετυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο του μαρμάρου, δεν έκρυψε ποτέ την ιδιαίτερη αγάπη του για το κρασί που εξελίχθηκε μέσα στο χρόνο σε επιχειρηματική ενασχόληση. Η αναζήτησή του στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, κράτησε πάνω από δύο δεκαετίες και τον οδήγησε το 1987 στo να δημιουργήσει στην πολλά υποσχόμενη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στο Νομό Δράμας, την Οινοποιία NICO LAZARIDI. Στην τοπική κοινότητα Αγοράς, μια περιοχή που είναι γνωστή για την αμπελοοινική της παράδοση, ο Νίκος Λαζαρίδης το 1997 μετακομίζει την έδρα της εταιρίας και κατασκευάζει το Οινοποιείο Château Nico Lazaridi. Πολύ σύντομα τα κρασιά του κατορθώνουν να κερδίσουν το οινόφιλο κοινό εντός και εκτός Ελλάδος. Είναι εξάλλου ευρύτερα αναγνωρισμένο το γεγονός ότι υπήρξε πρωτεργάτης στην δημιουργία μιας ολόκληρης οινοποιητικής περιοχής στη Δράμα. Το 2000, εγκαταστάθηκε ένας νέος αμπελώνας στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους στο Νομό Καβάλας, δημιουργήθηκε το οινοποιείο Μακεδών και οι νέες ετικέτες μοντέρνων κρασιών ποιότητας διευρύνουν ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες της εταιρίας.

Nτάμα Κούπα, η βασίλισσα της καρδιάς σας, ένα προϊόν που προσθέτει αξία στην καθημερινότητα μας χωρίς να είναι επιτηδευμένο. Η NICO LAZARIDI μέσα από το Οινοποιείο Μακεδών επεκτάθηκε το 2011 στην παραγωγή πιο ευέλικτων κρασιών που ανταποκρίνονται στην καθημερινότητα του καταναλωτικού κοινού και αποτελούν την entry level κατηγορία των προϊόντων μας. Για την παραγωγή της Ντάμας Κούπα λευκό επιλέχθηκαν οι γηγενείς ποικιλίες Ασύρτικο-που αποτελεί παγκόσμιο ελληνικό φαινόμενο- Ροδίτης και το κοσμοπολίτικο Chardonnay. Κρασί που χαρακτηρίζεται από λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα με ευγενική μύτη από λευκόσαρκα φρούτα και διακριτικά αρώματα ανοιξιάτικων λουλουδιών. Φίνα δομή και ιδιαίτερος χαρακτήρας που εκπλήσσουν ευχάριστα. Δροσερή και διακριτική επίγευση. Σερβίρεται στους 8-10°C, συνοδεύοντας ευχάριστα πιάτα Μεσογειακής κουζίνας, ψάρια, θαλασσινά, ζυμαρικά και πράσινες σαλάτες.

Βάρος1 kg
Παραγωγός

Château Nico Lazaridi

Κατηγορία

Ποικιλιακός Οίνος

Χώρα

Ελλάδα

Περιοχή

Μακεδονία

Χρώμα

Λευκό

Γλυκύτητα

Ξηρό

Ποικιλίες

Chardonnay, Ασύρτικο, Ροδίτης

Εσοδεία

2016

Μέγεθος

0,75lt

Στυλ

Ήσυχο

Alc

11,5%

Παλαίωση

Άμεση κατανάλωση

Δεν υπάρχουν κριτικές ακόμα.

Be the first to review “Château Nico Lazaridi, Ντάμα Κούπα 2016”

Post your comment

Σχετικά προϊόντα