fbpx
+30 2310 387400Αριστοτέλους 12, Εύοσμος, Θεσ/νίκη

Εξαντλήθηκε

Aurelio Montes, Purple Angel 2011

41,50

To Purple Angel αποτελεί το επιστέγασμα της υπομονής του Aurelio Montes να πάρει ένα εξαιρετικό κρασί από την ποικιλία Carmenere, την ποικιλία σύμβολο της Χιλής (παρά τις αδιαμφισβήτητες μπορντολέζικές της ρίζες). Η πρώτη ύλη προέρχεται από δυο ανερχόμενες υποπεριοχές της Colchagua Valley (την Apalta και το Marchigue), η οποία φημίζεται για τα πληθωρικά της κρασιά. Στο χαρμάνι συμμετέχει κι ένα 8% Petit Verdot που συμβάλλει στη δομή και στη συμπύκνωση. Παλαίωση για 18 μήνες σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια ενώ εμφιαλώνεται αφιλτράριστο. Συμπερασματικά μιλάμε για ένα από τα καλύτερα δείγματα Carmenere της Χιλής. Ο ορισμός της συμπύκνωσης, που εκφράζεται καλά από ένα νεοκοσμίτικο κρασί αυτού του στυλ, που όμως δεν κουράζει το στόμα, καθώς οι εναλλαγές στο αρωματικό του δυναμικό (φρέσκα και ώριμα φρούτα) και η χαρακτηριστική του οξύτητα αναζωογονούν το στόμα. Χαρακτηριστική επίσης η πολύ μεγάλη διάρκεια.

Κωδικός: 37-90-058 Κατηγορίες: Ετικέτες:
Share:

H ιστορία της οινοποιίας Montes ξεκινά το 1987 από τους αρχικούς ιδρυτές Aurelio Montes και Douglas Murray και οι δύο με υψηλή εμπειρία στο χώρο και με στόχο να καθιερώσουν τη Χιλή στον παγκόσμιο οινικό χάρτη ως χώρα παραγωγής premium κρασιών. Το 1988, ένωσαν τις δυνάμεις του με τους Alfredo Vidaurre και Pedro Grand και κάπως έτσι η οινοποιία των Montes πήρε τη σημερινή της μορφή.  Πλέον τα κρασιά διανέμονται σε πάνω από 100 χώρες ενώ συναγωνίζονται κρασιά υψηλής φήμης. Αυτός άλλωστε ήταν και ο αρχικός στόχος. Όπως λέει ο οινολόγος και εκ των ιδρυτών του Οινοποιείου Αurelio Montes, τα κρασιά τους παράγονται κατά 70% στον αμπελώνα και κατά 30% στο oινοποιείο, θέλοντας να τονίσει το βάρος και την σημαντικότητα που δίνουν στην καλλιέργεια των αμπελώνων τους. Το οινοποιείο Montes έβαλε επί της ουσίας τα κρασιά της Χιλής στην παγκόσμια αγορά. Στην γκάμα τους περιλαμβάνονται κρασιά όπως το Alpha Cabernet Sauvignon ή και το premium icon κρασί Purple Angel,τα οποία βαθμολογούνται με υψηλότατες βαθμολογίες από τους σπουδαιότερους οινοκριτικούς στον κόσμο. Αποδεικνύοντας την δυνατότητα της Χιλής να παράγει κρασιά με χαρακτήρα και αξία.

To Purple Angel αποτελεί το επιστέγασμα της υπομονής του Aurelio Montes να πάρει ένα εξαιρετικό κρασί από την ποικιλία Carmenere, την ποικιλία σύμβολο της Χιλής (παρά τις αδιαμφισβήτητες μπορντολέζικές της ρίζες). Η πρώτη ύλη προέρχεται από δυο ανερχόμενες υποπεριοχές της Colchagua Valley (την Apalta και το Marchigue), η οποία φημίζεται για τα πληθωρικά της κρασιά. Στο χαρμάνι συμμετέχει κι ένα 8% Petit Verdot που συμβάλλει στη δομή και στη συμπύκνωση. Παλαίωση για 18 μήνες σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια ενώ εμφιαλώνεται αφιλτράριστο. Το χρώμα του είναι βαθύ ρουμπινί με μωβ ανταύγειες. Η μύτη είναι πάρα πολύ νεαρή, ήδη όμως αρκετά πολύπλοκη, με έντονα αρωματικά χαρακτηριστικά μαύρης σοκολάτας, κόκκινων και μαύρων φρούτων (βατόμουρα, κεράσια, δαμάσκηνα, μύρτιλα), φύλλων καπνού, γλυκόριζας και ίχνη από βοτανικές νότες. Στο στόμα είναι ισοπεδωτικό. Γεμάτο σώμα, υψηλό αλκοόλ και αρκετά υψηλή οξύτητα. Οι τανίνες του είναι υψηλές, συγχρόνως όμως μαλακές και τέλεια ενσωματωμένες στη δομή του κρασιού. Αρωματικά ξεχωρίζουν τα κόκκινα και μαύρα φρούτα, με την μαύρη σοκολάτα και τα ζουμερά φρούτα να παραμένουν για πολύ ώρα στην, έτσι κι αλλιώς, μακριά επίγευση. Συμπερασματικά μιλάμε για ένα από τα καλύτερα δείγματα Carmenere της Χιλής. Ο ορισμός της συμπύκνωσης, που εκφράζεται καλά από ένα νεοκοσμίτικο κρασί αυτού του στυλ, που όμως δεν κουράζει το στόμα, καθώς οι εναλλαγές στο αρωματικό του δυναμικό (φρέσκα και ώριμα φρούτα) και η χαρακτηριστική του οξύτητα αναζωογονούν το στόμα. Χαρακτηριστική επίσης η πολύ μεγάλη διάρκεια.

Βάρος 1 kg
Παραγωγός

Κατηγορία

Χρώμα

Γλυκύτητα

Χώρα

Περιοχή

Εσοδεία

Ποικιλίες

,

Μέγεθος

Στυλ

Alc

Παλαίωση

Δεν υπάρχουν κριτικές ακόμα.

Be the first to review “Aurelio Montes, Purple Angel 2011”

Post your comment

Σχετικά προϊόντα
preloader